Miért jó téglából építkezni?

Miért jó téglából építkezni?

Miről informál majd a weboldal?

Miért fontos a belsőépítészet otthonod tervezésekor? Milyen belsőépítészeti stílusok vannak? Hogyan válassz? Bemutatjuk a legnépszerűbb belsőépítészeti stílusokat és külön kitérünk a napjainkban oly nagy népszerűségnek örvendő loft stílusra is, ahol főszerepben a tégla! Hogyan alakult ki ez az irány, mik a jellemzői és mi tartja életben?
A tégla változatos és időtlen - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az ókortól kezdve jelen van az építészetben, szerves részét képezve a modern építészet világának is. Legyen szó építéshez használt alapanyagról vagy belsőépítészeti stílusról, funkcióját és megjelenését tekintve is maradéktalanul helytáll. A történelmi épületek páratlan téglafalai mély textúrát, melegséget és karaktert kölcsönöznek az adott lakótérnek. A rusztikustól az ipari stílusig rengeteg lehetőség lakozik benne, a lehetőségek tárházát pedig csak bővíti, hogy a tégla nyers formájában illetve festve is egyedi stílust képvisel!

Mint már említettük, a téglát már az ókorban is előszeretettel használták. Így elmondhatjuk, hogy a tégla, mint legősibb falazóelem már bizonyította:
időtálló
értéktartó
környezetbarát
esztétikus
energiatakarékos
Aki téglából építkezik, hosszú távon gondolkodik. A falazat építésén túl, számtalan lehetőség nyílik a téglából készített burkoló anyag felhasználásra is. Ennek előnye, hogy pontos tervezéssel és precíz kivitelezéssel azt a benyomást kelthetjük, hogy egész téglából van kirakva az adott felület. Pl. szeletelt tégla kerítés, kandalló, tégla fal.

A ház alapjának elkészítésével megegyező fontosságú a ház a belsejének a kialakítása is. Belsőépítész vagy lakberendező segítségével? Esetleg egyedül állsz hozzá? A választást több szempont is befolyásolhatja, mint például a rendelkezésre álló anyagi források, de ugyanúgy a kreativitás is! Ha ez utóbbiból nem rendelkezel elegendővel, mindenképpen tanácsos a segítségkérés és az alapos tervezés. Ha konkrét elképzelések nélkül vágsz bele, könnyen káosz lehet a vége, ahol a tapéta nem passzol a padlóval. a bútorok pedig köszönő viszonyban sincsenek egymással. Egy káoszos laktér pedig kihat egész életedre, hiszen otthon az, ahol az ember megnyugvásra lel egy fárasztó nap után, ezért is fontos a harmónia az otthonod belsőépítészetét illetően is! Ha nem tudod, hogyan kezdj neki, gondold át: biztosan van olyan ami tetszett, láttad már másnál, vagy esetleg filmben. Valami, ami egyszer már megragadta figyelmed és vágyakozást keltett benned.

Amikor lakásfelújításba kezdesz, fontos az is, hogy felmérd a helyzetet: mi az, amit a jelenlegiből megtartanál? Az évszázadok óta használt tégla, mára a belsőépítészet egyik alapjául szolgál. Nem mindenkinek van rá lehetősége, hogy téglafalat alakítson ki otthonában, ezért ha neked van, érdemes átgondolni, hogy ne takard el, hiszen remek dekoratív tulajdonságai vannak! Ráadásul még vonzóbbá teheted, ha egy kevés renoválással olyan stílust adsz neki, amiben visszaköszön személyiséged és otthonod hangulata.
Számos stílus közül választhatsz, a következőkben felsorolunk párat, a teljesség igénye nélkül
Minimál: letisztult, finom stílus, maximum 2-3 belsőépítészeti anyag felhasználásával, jellemzően fekete-fehér-szürke árnyalatok
Városi modern: elegáns, modern, letisztult, otthonos, maximum 1-2 hangsúlyos anyag felhasználásával, jellemzően föld színeket és meleg színeket használ.
Letisztult elegáns: több hangsúlyos anyag felhasználása (márvány, arany, bársony), világos tónusok, sok fényeg vagy tükrös felület, csillogó kiegészítők használata. Impozáns, egyben elragadó.
Skandináv: fehér falak egyszerű padlóburkolattal, 1-2 érdekesebb bútorral. Fa anyag használata, szürke és fekete szín jellemzi. Otthonos, letisztult.
Mid-century modern: jellemzőek a mobil bútorok, szőnyegek, dekorációk, erőteljesebb színhasználat, érdekesebb formavilág.
Loft: régi gyárépületeket idéző lakások, egybenyitott terekkel, nagy belmagassággal. Fő alapanyaga a tégla, a következő bekezdésben részletesebben mutatjuk be.
Farmhouse: a fehér szín és a világosság meghatározó, legfontosabb díszítő elemek a rusztikus fa és a természetes kő felületek. Klasszikus formájú bútorok jellemzik. Hétvégi nyaralók, magastetős kertes házak, vagy vidéki birtokok esetében csodásan tud mutatni.
Modern art deco: az egyik legkülönlegesebb belsőépítészeti stílus, ugyanakkor megosztó és ritkán alkalmazzák. Hangsúlyos, élénk színek nagy felületeken, melyek formákat adnak ki. Jellemző a bársony és arany, különleges egyedi bútorok, kör és gömb alakú kiegészítők használata. Mondhatni, hogy egy színkavalkád, egy precízen és pontosan megtervezett játék a formák, a minták, és a színek között.

Részletek

URLhttps://www.brickvintage.hu/
CímH-2143 Kistarcsa, Raktár körút 5.
Telefon+36 70 613 3003
KapcsolattartóKaszás Zsolt
Nyitva tartásHétfő – Péntek 8:00 – 16:30
KulcsszóRusztikus tégla
Kulcsszó 2szeletelet tégla

További lehetőségek

Vélemények

Még nem írt vélemény erről a vállalkozásról senki. Írj te valamit, ha ismered.

Average Ratings:

More Comments/Post Your Own