A kollagén hatása, előnye. Mire jó a kollagén? Kollagén rendelés

A kollagén hatása, előnye. Mire jó a kollagén? Kollagén rendelés

Miről informál majd a weboldal?

Birkózóként a gimnáziumban mindig tejsavófehérje-koncentrátumot használtam, hogy elősegítsem az izmok regenerálódását és növekedését edzés után.

Gyorsan előre az egyetemre – Abbahagytam a birkózást, és elkezdtem a testépítést, de az edzések után továbbra is ragaszkodtam a tejsavófehérje-koncentrátumhoz.

Csak a főiskola másodéves koromban tudtam meg először a fehérje egy másik formájáról, a kollagénről, miközben egy osztály számára végeztem kutatást.

Abban az időben – remélhetőleg ez nem öregít! — a kollagénnel és annak állítólagos előnyeivel kapcsolatos kutatások minimálisak vagy rossz minőségűek voltak. De manapság rengeteg kiváló minőségű kutatás támasztja alá a kollagén előnyeit.

Íme a kollagén szedésének 6 tudományosan alátámasztott egészségügyi előnye.
Mi az a kollagén?
A kollagén a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje a szervezetben.

Ez a kötőszövetek fő összetevője, amelyek több testrészt alkotnak, beleértve az inakat, szalagokat, bőrt és izmokat (1).

A kollagénnek számos fontos funkciója van, beleértve a bőr szerkezetének megteremtését és a csontok erősítését (2 megbízható forrás).

28 típusú kollagén létezik, de itt van a négy leggyakoribb (2 Megbízható forrás):

I. típus: a leggyakoribb típus, minden kötőszövetben megtalálható
ll típus: ízületekben és csigolyaközi porckorongokban található (a párnák, amelyek a gerinc lengéscsillapítóiként szolgálnak)
lll típus: a retikuláris rostok fő összetevője, amelyek a bőrben és az erekben találhatók
lV típus: a vese, a belső fül és a szemlencse egyik összetevője
Az elmúlt években a kollagén-kiegészítők népszerűvé váltak. A legtöbb hidrolizált, ami azt jelenti, hogy a kollagént lebontották, hogy könnyebben felszívódjon.

Ezek a kiegészítők elsősorban por formájában, de kapszulákban is kaphatók. A táplálékkiegészítőkben található kollagén típusok eltérőek – egyesek egy vagy két típust tartalmaznak, míg mások akár ötöt is tartalmaznak.

Számos élelmiszer természetesen növelheti a kollagénbevitelt, beleértve a sertésbőrt és a csontleveset.

Kollagént tartalmazó élelmiszerek
A zselatint tartalmazó élelmiszerek, például a csontleves kollagént biztosítanak. A zselatin egy fehérjeanyag, amely főzés után kollagénből származik (3 megbízható forrás).

A kollagén az állatok kötőszöveteiben található. Így az olyan élelmiszerek, mint a csirke bőr, a sertésbőr, a marhahús és a hal, a kollagén forrásai (3 megbízható forrás).

A C-vitamin kulcsfontosságú a kollagén szintézisében, ezért feltétlenül fogyasszon ebben a vitaminban gazdag ételeket, például citrusféléket, brokkolit és kaliforniai paprikát (2, 4).

További kutatásokra van szükség annak megállapítására, hogy a kollagénben gazdag ételek fogyasztása növeli-e a kollagénszintet a szervezetben, mivel előfordulhat, hogy nem ugyanazok az előnyök, mint a kiegészítők.

Az emésztőenzimek az élelmiszerben lévő kollagént egyedi aminosavakra és peptidekre bontják. A táplálékkiegészítőkben lévő kollagén azonban már lebomlott vagy hidrolizálódott, ezért azt gondolják, hogy hatékonyabban szívódik fel, mint az élelmiszerekből származó kollagén.

Részletek

URLhttps://flaviee.hu/
Cím1139 Budapest, Gömb utca 7.
Telefon06203763793
CégnévHorváth krisztián
KapcsolattartóHorváth krisztián
Nyitva tartás09:00-19:00
Kulcsszókollagén
Kulcsszó 2collagen

További lehetőségek

Vélemények

Még nem írt vélemény erről a vállalkozásról senki. Írj te valamit, ha ismered.

Average Ratings:

More Comments/Post Your Own